Extra's voor kinderen. Vraag het aan!

Het nieuwe schooljaar is alweer gestart. Ook na schooltijd is er van alles te doen voor uw kinderen. Soms is er een extra bijdrage te regelen.

Wat er mogelijk is kan per gemeente anders zijn. In dit bericht zetten we een paar voorbeelden op een rij. Lees meer via wil-lekstroom.nl/extra's
 

Leergeld

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeenten Houten, Nieuwegein en IJsselstein. 

Het is van groot belang dat uw kind mee kan doen op school. Maar soms is er te weinig geld voor de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets of laptop. Heeft u kinderen van 4 tot en met 17 jaar? Dan kunt u bij Stichting Leergeld (leergeld.nl) een bijdrage aanvragen. Let op: de vergoedingen kunnen per gemeente verschillen.

Stadspas

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeente Nieuwegein.

Wilt u graag lid worden van een sportclub of de bibliotheek? Meedoen met een zanggroep? Dansen? Naar een museum? Dat kan met veel korting als u in het bezit bent van de Nieuwegein Stadspas. Kijk op nieuwegein-stadspas.nl voor meer informatie.

Kindpakket

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeente Lopik.

Heeft u kinderen die jonger zijn dan 18 jaar? Of bent u (of uw partner) 6 maanden of langer zwanger? Dan kunt u bij WIL een bijdrage aanvragen uit het Kindpakket. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van schoolartikelen, een laptop, een fiets het betalen van een schoolreisje, de babyuitzet of het betalen van de Peuterspeelzaal.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeenten Houten en Lopik.

Woont u in de gemeenten Houten of Lopik? Dan kunt u een aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie of het leergeld voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. De aanvraag gaat via het Sociaal team. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Jeugdsportfonds (jeugdfondssportencultuur.nl) en op de website van uw gemeente.  

U-pas

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeenten IJsselstein en Houten.

In Houten en IJsselstein kunt u de U-pas aanvragen. Met deze gratis pas kan uw hele gezin meedoen aan sportieve en/of culturele activiteiten. Ontvang korting op producten. Of een bijdrage voor uw kind. Lees meer over de U-pas op u-pas.nl.

Er zijn ook landelijke organisaties waar u terecht kunt. Kijk bijvoorbeeld eens op samenvoorallekinderen.nl en kinderhulp.nl.