WERKpunt Lekstroom gestart

In het Stadshuis in Nieuwegein is op woensdag 4 september een proef gestart onder de naam WERKpunt Lekstroom. Inwoners van Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Lopik die zich vrijblijvend willen oriënteren op werk en scholing kunnen langskomen. Ze worden altijd verder geholpen (vanaf 16 jaar tot de pensioenleeftijd).

Het WERKpunt Lekstroom is elke woensdag geopend van 13.00 – 16.00 uur op de begane grond van het Stadshuis in Nieuwegein. Een afspraak maken is niet nodig. 

Voor meer info of vrijblijvend aanmelden (niet verplicht dus) kijk op WERKpunt Lekstroom - Midden Utrecht (middenutrechtwerktdoor.nl).

Proef

Het gaat om een proef in aanloop naar de oprichting van een regionaal Werkcentrum, een landelijke ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen. Zo kunnen meer mensen richting een passende werkplek/opleiding begeleid worden. Deze maatregelen zijn onderdeel van een breder pakket aan hervormingen voor de arbeidsmarkt.

Samenwerking

Het WERKpunt Lekstroom is een samenwerkingsverband tussen het WerkgeversServicePunt Midden-Utrecht, Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), het Regionale Mobiliteitsteam en het Leerwerkloket. Overheid, onderwijs en sociale partners werken zo samen om werkzoekenden te woord te staan.